Fırında Karnabahar Tarifi İçin malzemeler
- 1 karnabahar
- 2 domates
- 1 dolmalık sarı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 1 su kadehi rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük parçalara ufalayıp tuzlu ve limonlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Domateslerle sarı biberleri ince doğrayın.
- Bir tavada zeytinyağı ile biber ve domatesleri 3 dakika soteleyin. Karnabaharları ilave edip 5 dakika daha kavurup ateşten alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Yemeği yağlanmış fırın kabına aktarın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin.
- Fırında karnabahar yemeğini, lazanya ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Fırında Karnabaharın Püf Noktaları Nelerdir?
- Karnabaharın çıtır olması için, haşlama suyuna limon ve tuz ekleyin.
- Haşlama harekâtı en fazla 15 dakika olmalıdır. Aksi takdirde karnabaharlar fazla yumuşak olur.
- Karnabaharın orta ebatlarda olması gerekir. Ufak parçalar karnabaharın bölmesine neden olacaktır.
- Fırını evvelden ısıtın ve karnabaharların yapışmaması için yağlı kağıt kullanın.
1 Porsiyon Fırında Karnabahar Kaç Kaloridir?
Fırında karnabaharın bir porsiyonu, takribî 65 kaloridir. Ara ve ana öğün olarak harcayabileceğiniz bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için, karnabaharın yararları nelerdir yazımızı da okuyabilirsiniz.
Sağlıklı ve pratik bir biçimde pişirilen fırın yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemeklerin yanında sunulan kabak köftesi tarifine göz atabilirsiniz.