Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ilave edip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.
Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun. Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.
Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.