Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %0,72
  • BIST
    %0,68
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Kabak Tatlısı tarifi mi arıyorsunuz? Bugün mükemmel lezzeti ile hem damak zevkimize hitap eden hem de sıhhatli bir tatlı olan Fırında Kabak Tatlısı ile birlikteyiz. Kabak tatlısını aynı zamanda fırındada pişirebiliriz, ancak fırına sürmeden evvel yumuşak olması gerektiği için kabakları hafif haşlamamız gerekiyor. Kabak alırken dikkat etmemiz gereken hususlar öncelikle kabağın olgun olması gerekiyor, sert olmaması gerekli. Kabuklarını ceddirken belirgin bir bıçak kullanalım aman dikkat! Ellerimizi doğramadan bu harekâtı yapmaya çalışalım. Kalan yeşil kısımlarını bıçakla değilde bir soyaçak takviyeyi ile yapabilirsiniz. Şeker oranından kazançsak, 1 kilo kabağa yarım kilo şeker kullanmalısınız, isterseniz esmer şekerde kullanabilirsiniz. Dilimlediğiniz kabakları bir vakit suda bekletirseniz daha sonra suyunu salmasında takviyeyi olacaktır. Fırına sürdüğümüz kabaklarımız renk değiştirdiğinde turuncu renge döndüğünde kabaklarınız pişmiş demektir. Azıcık sert ve karamelize olacağı için kabak tatlısından azıcık daha değişik bir lezzeti olacak Fırında Kabak Tatlısı Tarifi. Malzeme listesi ve yapılışına gelecek olursak, alttaki tarif ve hazırlanışını geçebilirsiniz, afiyetle, basit gelsin.

Fırında Kabak Tatlısı Malzemeleri

1 kg kabak
600 gram toz şeker
Kabuk tarçın
Karanfil
Üzeri için
Tahin, ceviz veya kaymak

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında kabak tatlısı yapmak için öncelikle kabaklarımızı şekerle azıcık yumuşamasını sağlayacağız bunun için, atanmış kabaklarımızı tencereye dizelim üzerine şekerin yarısını dökelim kabuk tarçını ilave edelim su ilavesi yapmadan kabaklar yumuşayana kadar takribî 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra Bir fırın tepsisinin içine kabakları boşaltalım, kalan şekeri karanfili ilave edelim takribî 170 derecelik ısıda fırına sürelim. 20 dakika fırınlayalım, ağdaşlamaya başlayınca kabakların rengi koyu turunçu renk olana kadar pişirelim. Pişen kabak tatlısını servis tabağına alalım 2 saat soğumaya vazgeçelim, servise sunarken üzerine ceviz, kaymak veya tahin kullanarak servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın