Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bal kabağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 3-4 karanfil
  • Yarım kadehten iki parmak az su

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı ayıklayıp doğruyoruz.
  2. Fırın kabına alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
  3. Ağzını kapatıp üç dört saat bekletiyoruz.
  4. Bekledikten sonra şekerin eridiğini ve kabağın sulandığını göreceksiniz.
  5. Yarım kadehten az syat da fırına sürmeden içine dökelim.
  6. Eğer kabağını ve şekeriniz çok sulanırsa syat dökmeyin.
  7. 180 derece fırına sürelim.
  8. Yumuşayıp pişene kadar fırında kalsın.
  9. Yalnız bir iki kere çıkarıp syatndan kaşıkla üzerine dökün ki su değmeyen kısımları kurumasın.
  10. Tencerede buğuda pişmediğinden fırında üzeri kuruyabilir.
  11. İyice yumuşayıp rengi hafif koyulaştığında fırından alalım.
  12. Tahin ve ceviz ile süsleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın