Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %-0,14
  • BIST
    %-1,33
Fırında Izgara Tadında Çupra

Fırında Izgara Tadında Çupra

Fırında Izgara Tadında Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy çupra balığı
  • 2 adet limon
  • 2 adet kuru sarımsak
  • Yarım çay kadehi zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Çay kaşığı ucunda toz biber
  • Defne yaprağı tutkuya göre
  • Çay kaşığı ucunda kimyon
  • Çay kaşığı ucunda kara biber
  • Çay kaşığı ucunda köri

Fırında Izgara Tadında Çupra Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Balıkları hoşça arınıp, bıçak ile derin çizikler atın.
  2. Zeytin yağının içine yarım limon suyu sıkıp ,rendelenmiş sarımsağı ilave edip, tam baharatlarla karıştırın.
  3. Limonları ulusa ulusa kesip balıkların içine hisse edin ve karışımı balıkların üzerine dolaştırıp ,kesiklerin içine kadar sürün.
  4. Tepsiye su doldurup üzerine ızgara koyun. Balıkları ızgaranın üstüne dizip, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 -18 dk kadar pişirin.
  5. Her fırın değişiklik gösterebilir. Kabuklar kızardığı an fırından çıkarın. Balıklar çok pişip kuru olmasın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın