Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fırında Helva

Fırında Helva

Fırında Helva Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g sade tahin helvası fıstıklı da olabilir
  • 1 çay kadehi süt
  • 1.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Yarım çay kadehi kocaman kırılmış badem veya ceviz

Fırında Helva Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle helvayı bir kabın içerisine alın ve küp küp doğrayın.
  • Helvanın üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ve limon suyunu ekleyin.
  • Bu karışımı çatalla ezin veya blenderdan geçirin.
  • Helvalı karışımı minik ya da orta ebatlardaki güveç kaplarına paylaştırın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine badem veya ceviz serpiştirin.
  • Helva piştikten sonra sıcak bir biçimde servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Helva Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helva imalinde, dilediğiniz helva çeşidini kullanabilirsiniz.
  • Fırını evvelden ısıtarak helvanın denk pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güveç kabı yerine ısıya dayanıklı sırça kaplar da kullanabilirsiniz.
  • Fırında helvayı vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Fırında Helva Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon fırında helva, takribî 275 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın