Fırını, üst ızgarası sarih biçimde 180 derecede ısıtın. Hurma ve suyu püre haline gelinceye dek blender ’dan geçirin.
Şayet hurmalarınız sertse, üzerlerine 1/2 su kadehi kaynar su ilave edip bekletin ve tarifte de bu suyu kullanın.
Greyfurtu ortadan ikiye kesin. Meyvenin kabuğa dokunan kısmını minik bir bıçakla hafifçe kesin. Dilimlerin arasını da aynı biçimde kesin ki, fırından çıkınca yemesi basit olsun.
Yarım greyfurtun meyve görünen kısmı üste gelecek biçimde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun
. Yıkılmamaları için tepsiye dokunan kısımlarından incecik bir dilim kesip düzleştirin. Bu operasyonu yaparken yalnızca kabuk kısmından kesmeye itina gösterin, meyveye dokunacak kadar keserseniz, pişerken suyu akabilir.
Ceviz, yulaf, hurma püresinden 2 dolu yemek kaşığı ve tarçını karıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı da ilave edebilirsiniz.
Granolayı greyfurtların üzerine bölüştürün. Evvelden ısıtılmış fırında takribî 15 dakika, üzerindeki granola renkleninceye dek pişirin. Kalan hurma püresini birkaç yemek kaşığı süzme yoğurt ile karıştırıp ılık greyfrut ile servis edin.