Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fırında Granolalı Greyfurt

Fırında Granolalı Greyfurt

Fırında Granolalı Greyfurt Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumuşak büyük boy hurma 
  • 1/2 su kadehi su
  • 10-12 adet ceviz
  • 1/3 su kadehi yulaf
  • Bir tutam tarçın
  • 1 adet büyük greyfurt

Fırında Granolalı Greyfurt Nasıl Yapılır?

  • Fırını, üst ızgarası sarih biçimde 180 derecede ısıtın. Hurma ve suyu püre haline gelinceye dek blender ’dan geçirin.
  • Şayet hurmalarınız sertse, üzerlerine 1/2 su kadehi kaynar su ilave edip bekletin ve tarifte de bu suyu kullanın. 
  • Greyfurtu ortadan ikiye kesin. Meyvenin kabuğa dokunan kısmını minik bir bıçakla hafifçe kesin. Dilimlerin arasını da aynı biçimde kesin ki, fırından çıkınca yemesi basit olsun.
  • Yarım greyfurtun meyve görünen kısmı üste gelecek biçimde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyun
  • . Yıkılmamaları için tepsiye dokunan kısımlarından incecik bir dilim kesip düzleştirin. Bu operasyonu yaparken yalnızca kabuk kısmından kesmeye itina gösterin, meyveye dokunacak kadar keserseniz, pişerken suyu akabilir.
  • Ceviz, yulaf, hurma püresinden 2 dolu yemek kaşığı ve tarçını karıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı da ilave edebilirsiniz.
  • Granolayı greyfurtların üzerine bölüştürün. Evvelden ısıtılmış fırında takribî 15  dakika, üzerindeki granola renkleninceye dek pişirin. Kalan hurma püresini birkaç yemek kaşığı süzme yoğurt ile karıştırıp ılık greyfrut ile servis edin.

Nefis kavunlu muzlu dondurmaya bayılacaksınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın