Bitter çikolata Tamamen sizin damak zevkinize kalmış
Pasta süsleri
Çikolata parçacıkları
Fırında Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Mayayı süt ile eritip şekeri ilave ediyoruz. Ardından tüm malzemeyi karışıma ilave edip iyice yoğuruyoruz. Ve üzerini kapatıp mayalandırıyoruz. Yarım saat kadar.
Hazırladığımız hamuru 1-2 parmak kalınlığında açıp bir su kadehi ya da bir kasenin ağız kısmı ile kesiyoruz.
Hamurların ortalarını da bir kapak takviyesiyle çıkarıyoruz. Hamuru tepside mayalanana kadar bekletiyoruz ve iyice şiştiklerinde 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Donutlar soğuduktan sonra üzerlerini eritilmiş çikolataya daldırıyoruz ve dilediğimiz gibi ziynetliyoruz. dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz.
Çok asabi yağ olursa donutları yakabilirsiniz. Bu safhada dikkatli pişirmek ehemmiyetli videoda hazır donut kullandım ama bu tarif ile daha hoş neticeler elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.