Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
Fırında Dereotlu Kabak

Fırında Dereotlu Kabak

Fırında Dereotlu Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 kilogram kabak
  • 5 domates
  • 3 dal taze soğan sapı
  • 150 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Dereotlu Kabak Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Dereotunu arınıp doğrayın. Kabakları millete biçiminde dilimleyin. Domatesleri atayıp kabak gibi doğrayın.  Peynir dilimlerini ortadan ikiye kesin. Taze soğan saplarını doğrayın.

Kabakları yağlanmış fırın kabına hafifçe sırt sırta gelecek biçimde yerleştirip dizin. Aralarına domates ve peynir dilimlerini renk metamorfozlarına göre yerleştirin. Taze soğan ve dereotunu serpiştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağını minik parçalara kesip üzerine serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırına verip 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın