Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 ayva
  • 20 gr tereyağı
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 çay kadehi esmer şeker
  • 1 su kadehi ceviz
  • 1 su kadehi portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kadehi kuru üzüm
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Çırpılmış krem şanti

Fırında Cevizli Ve Peynir Soslu Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayvaları yıkayıp ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Eritilmiş tereyağını, balı ve portakal suyunu karıştırın. Ayvaları yağlı kağıt serili fırın kabına alın. Üzerine ballı karışımı dolaştırın. Evvel yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 35-45 dakika ezilmeyecek biçimde pişirin. Peyniri, şekeri, tarçını, cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta karıştırın. Fırından çıkardığınız ayvaların üzerine dolaştırıp tekerrür fırına verin. 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Krem şanti ile süsleyin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın