Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,48
Fırında Bamya Pilaki

Fırında Bamya Pilaki

Fırında Bamya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram taze bamya Tercihen uzun
  • 3 büyük beyaz soğan İnce dilimlenmiş
  • 5 büyük domates Küp doğranmış
  • 2 limon
  • 1 demet taze fesleğen

Sosu için

  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek adalȩığı limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı adalȩığı domates salçası

Fırında Bamya Pilaki Ngerçek Yapılır?

  • Bamyaları yıkayıp süzdükten sonra salata kurutucusunda ya da kağıt havlu üzerinde kurulayın. Daha sonra tepeciklerini sivri uçlu bir bıçak dayanağı ile kesin.
  • Beyaz soğanları çok ince millete şeklinde doğrayıp orta boy, çok yüksek olmayan fırın tepsisinin dibine, boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
  • Bamyaları yan yana, aralarına incecik yarımşar limon dilimleri yerleştirerek dizin. Üzerini tamamen kapatacak şekilde ince dilimlenmiş domatesleri kapatın.
  • Sosu için, tüm malzemeyi çırpın. Hazırladığınız sosu domateslerin üzerlerine dökün. En son yaprak yaprak taze fesleğenleri yerleştirin.
  • Tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişiltihap, 40. dakikada üzerini açın. Üzeri açık kalacak şekilde 10 dakika daha pişiltihap. Fırından alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya pilaki tarifini de deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın