Tarife başlarken pirinci ılık suda yarım saat kadar bekletin. Ardından bol suyla yıkayıp süzün.
Pirincin üzerine bir kadeh su ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Süt, vanilya ve şekeri ilave edip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. Bu karışımı 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Üzerine bir kepçe sütlaç ilave edin. Karışımı sütlaca ilave edip ve süratli bir biçimde çırpın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ilave edin. Evvelden ısıtılmış 200 derece agresif fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Özellikle yaz aylarında ferahlamak için fırın sütlacı, konut üretimi armut kompostosu ile beraber servis edebilirsiniz.
Fırın Sütlacın Püf Noktaları Nelerdir?
Sütlacın kızarması için pişirme esnasında içerisine bir adet yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
Sütlacı yumurtasız bir biçimde kızartmak istiyorsanız, nişasta veya pirinç unu ile kıvamını koyulaştırabilirsiniz.
Kullanacağınız pirinçlerin ufak olması da ehemmiyetli püf noktaları arasındadır.
Pirinçlerin ham kalmaması için kesinlikle suda bekletmeli ve pişirdikten sonra çatal ile hakimiyet etmelisiniz.
1 Porsiyon Fırın Sütlaç Kaç Kaloridir?
Pirinç ve süt ile hazırlanan fırın sütlacın bir porsiyonu, takribî 135 kaloridir. Zengin yiyecek bedelleriyle sunulan bu tarifi ufak porsiyonlarla harcayabilirsiniz.