Fırın Kullanmadan Tavada Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı kadar un
3+¾ su bardağı süt (750ml)
1/3 su bardağı nişasta (30gr)
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
(bu krema tüm yaş pastaları ve magnolialara harika yakışıyor)
Fırın Kullanmadan Tavada Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sonra sırasıyla sıvılar ve katılar olacak şekilde çırpıyoruz.
Yanmaz yapışmaz tavamızın tabanını yağlıyoruz, harcın yarısını döküyoruz, altını kısıp pişene kadar kapağını kapatıyoruz, altını çok açmayın kek yanar.
Kekin piştiği zaten belli oluyor, kürdanla kontrol edebilirsiniz, diğer kalanı da aynı şekilde pişirin.
Krema yapılışı; un, yumurta ve nişastayı bir kaba alıp yarım su bardağı kadar süt ekleyip mikser ile iyice çırpıyoruz.
Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyip ocağa alıyoruz, orta ateşte ısınana kadar karıştırıyoruz.
Süt ısındıktan sonra, 2 kepçe kadar unlu karışıma ekleyip eklerken de çırpmaya devam ediyoruz.
İyice çırptıktan sonra unlu karışımın tamamını ocakta olan süte ekliyoruz.
Kıvamı koyulaşana kadar çırpma işlemine devam ediyoruz koyulaştıktan sonra göz göz olunca ocaktan alıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpma işlemine devam edin.
Soğuduktan sonra çırpıp kullanabilirsiniz.
Ben pastayı iki taban hazırladım, yaş pasta yapar gibi içerisine süt ile ıslatıp kremanın birazını sürdüm, sonra meyveleri küçük küçük doğrayıp içine ekledim.
Üzerine diğer keki koyup en üstüne krema ile süsleme yaptım ve çilekleri dizdim. Yaş pasta yapmak bu kadar basit, hemde fırın kullanmadan, inanın pastane pastası gibi oluyor. Afiyet olsun