Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Fırın Çipura

Fırın Çipura

Fırın Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy çipura
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 5/6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Defne yaprağı
  • Tuz, kekik, pul biber

Fırın Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İçi ve pulları arınılarak yıkanan ve kurutulan balık derin bir kapta sarımsak zeytin yağı, tuz, pulbiber ve kekik ile marine edilir.
  2. Balıkların her iki kısmına daha iyi pişmesi için çizikler atılır.
  3. Streç film ile kapatılarak buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir.
  4. Soğan, limon ve patatesler millete biçiminde doğranır.
  5. Dinlenen balıklar yağlı kağıt serili tepsiye dilimlenen sebzeler ve defne yaprakları ile beraber yerleştirilir ben sırça fırın tepsisi kullandım.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 ° fırında üst kısmı kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Fırının evvelden ısıtılması ehemmiyetli! ten basitçe kopuyorsa balık iyi pişmiştir. Fırın özelliğine göre pişme süresi değişmektedir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın