Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %1,17
  • ALTIN
    %-2,10
  • BIST
    %1,64
Fındıklı Yufka Tatlısı

Fındıklı Yufka Tatlısı

Fındıklı Yufka Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
  • 50 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı süt

Şerbet için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Fındıklı Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bcan verip sütle nemlendirin ve tavaya yerleştirin.
  • Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle nemlendirip üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine dolaştırın.
  • Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ilave edin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin.
  • Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip öteki tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.
  • Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ilave edip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine dolaştırarak dökün.
  • Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın