Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi ayçiçek yağı
  • Yarım su kadehi su
  • 1 su kadehi kocaman çekilmiş ve kavrulmuş fındık
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu kabartma tozu
  • Un

Şerbeti için

  • 2.5 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 3~4 damla limon

Fındıklı Ve Kakaolu Tatlı Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına un hariç öbür malzemeleri alıp karıştırın. Unu usulca ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlak biçim vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların ortasına birer fındık daldırın. Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Su ve şekeri 10 dakika kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Sıcak hamurların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti sürükledikten sonra kalan fazla şerbeti süzün. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın