Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası

Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası

Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 50 g tereyağı
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kutu vanilya
  • 30 g tereyağı

Üzeri için

  • 500 g çilek
  • 1 kutu krem şanti
  • 1 çay kadehi soğuk süt
  • 2 su kadehi kocaman kırılmış fındık

Fındıklı Ve Çilekli İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

Bisküvileri rondoda ince çekin. Tereyağını eritip bisküvilere ilave ederek iyice karıştırın. 20 cm ’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Hazırladığınız bisküvi harcını kalıbın tabanına iyice bastırın ve buzluğa koyup dondurun. Bir tencereye süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırın ve ocağa alın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. En son tereyağı ve vanilyayı ilave edip, tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. İrmikli muhallebiyi bisküvi tabanının üzerine dökün. Oda ısısında ılındıktan sonra iyice donması için buzdolabına kaldırın. Üzeri için, krem şantiyi süt ile iyice çırpın. Soğuyan pastanın çevresini krem şanti ile kaplayın. Fındıkları bir tavada rengi dönene kadar kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş fındıkla kaplayın ve üzerine bol taze çilek yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın