Hamuru için
Şerbeti için
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur biçiminde açın. Tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına fındık parçalarını ilave edin ve hamurun iki ucunu üst üste gelecek biçimde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip evvelden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti dolaştırın. Hamurlar şerbeti sürükledikten sonra servis yapın.