Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Fındıklı Şerbetli Tatlı Tarifi

Fındıklı Şerbetli Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 125 gr  margarin
  • 1. 5 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un

Ekstra Malzemeler

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 limon suyu

İç Malzemesi

  • Kıyılmış Fındık İçi

Yapılışı

  • Tüm hamur malzemesi yoğurulur ve 15 dk dinlendirilir.
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp ortası açılır fındık eklenip mekik şeklinde kapatılır.
  • Tüm hamur aynı şekilde işlem gördükten sonra 175 derecede pişirilir.
  • Tatlı fırında pişerken şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet dökülüp 2 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın