3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi
Fındıklı Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Toz şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarlarından üst üste gelecek biçimde dizin. Değişik 4 tanesini de aynı biçimde üst üste dizip birleştirin. Milföy hamurlarını merdane ile ince açın.
İç harcınız için; fındıkları, toz şekeri ve yumurtanın akını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcın 1/3 ’şanı milföyün bir ucuna yayıp rulo biçiminde bir tur sarın. Bıçak dayanağıyla ruloyu milföyden kesip ayırın. Elde ettiğiniz ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın ve aynı biçimde kesin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine fazla boşluk vazgeçmeden dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Pişen tatlınızın ilk sıcağı çıkınca üzerlerine şerbet gezdirip soğumaya vazgeçin. Servis sırasında her bir tatlının üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek servis yapın.