Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Sarma Tatlısı

Fındıklı Sarma Tatlısı

Fındıklı Sarma Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 su kadehi kocaman çekilmiş fındık içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 15 g margarin
    Şerbeti için
  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi su
  • 1 dilim limon
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi

Fındıklı Sarma Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, su ve limon dilimini bir tencereye alın. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
  • Milföy hamurlarının 4 tanesini kenarlarından üst üste gelecek biçimde dizin. Değişik 4 tanesini de aynı biçimde üst üste dizip birleştirin. Milföy hamurlarını merdane ile ince açın.
  • İç harcınız için; fındıkları, toz şekeri ve yumurtanın akını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız harcın 1/3 ’şanı milföyün bir ucuna yayıp rulo biçiminde bir tur sarın. Bıçak dayanağıyla ruloyu milföyden kesip ayırın. Elde ettiğiniz ruloyu 2 cm aralıklarla kesin. Kalan milföy hamuru ve iç harçla 2 rulo daha yapın ve aynı biçimde kesin. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine fazla boşluk vazgeçmeden dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Pişen tatlınızın ilk sıcağı çıkınca üzerlerine şerbet gezdirip soğumaya vazgeçin. Servis sırasında her bir tatlının üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi dökerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın