Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Rulo Nuss Schnecken Alman Poğaçası

Fındıklı Rulo Nuss Schnecken Alman Poğaçası

Fındıklı Rulo Nuss Schnecken Alman Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 80 gram şeker
  • Yarım kutu taze maya
  • 2 yemek kaşığı  ılık su
  • 1 büyük çaybardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 gram çekilmiş fındık
  • 40 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı  kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yumurta akı
  • Yarım büyük çaybardağı süt
  • Pudra şekeri
  • Limonsuyu

Fındıklı Rulo Nuss Schnecken Alman Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Tam malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğuralım. kulakmemesi kıvamında hamur elde ediyoruz.
  2. Hamurumuzun üstünü kapatıp takribî 1 saate yakın kabarmaya vazgeçelim.
  3. Hamurumuz kabarırken fındık ezmesini hazırlayalım.
  4. Tam malzemeleri bir kabın içine alarak kaşık yada spatula ile iyice karıştıralım.
  5. Hamurumuz kabardıktan sonra un serpilmiş yerde az unla dikdörtken biçiminde açalım ve fındık ezmesini her yerine denk biçimde sürelim.
  6. Uzun olan tarafından rulo yapalım.
  7. Bir parmak kalınlığında keselim ben naylon ip ile kestim biçimi bozulmasın diye.
  8. Tepsiye dizelim ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim.
  9. Poğaça pişerken pudra şekeri ve limon suyu ile üstüne sürmek için glasur hazırlayalım.
  10. Poğaçaları çıkartınca sıcağı ile glasuru fırça ile üstüne sürelim ve soğumaya vazgeçelim.
  11. Bu malzemelerden takribî 20-24 tane çıkıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın