Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Kek

Fındıklı Kek

Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram öğütülmüş fındık
  • 5 yumurta
  • 300 gram toz şeker
  • 250 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 koli vanilya şekeri 8 gram
  • Tuz
  • 300 gram un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Fındıklı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek kalıbının heryerini yağlayın ve un serpiştirin. Fırını evvelden 180 dereceye Alt-üst ısıtın.
  2. Fındıkları yağ ilave etmeden, kesintisiz karıştırarak, kokusu çıkana ve rengi hafif değişene kadar bir tavada kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
  3. Yumurtaları ayırın. Tereyağını 200 gram şeker, vanilya şekeri ve 1 tutam tuzla iyice karıştırın. Yavaş yavaş yumurta sarısı ilave edin.
  4. Unu ve kabartma tozu şeker-tereyağı-karışımının üzerine eleyin. Kavrulmuş fındıklarla hamurun altına süratli bir biçimde karıştırın.
  5. Başka bir kapta yumurta akı, 1 tutam tuz ve kalan şekerle iyice köpük haline gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş köpük köpük olan yumurta akıyı hamurunuza ilave edin.
  6. Hamuru kalıba dökün, düzleştirin ve keki evvelden 180°c ısınmış fırının ortasına yerleştirin. Takribî 1 saat pişirin.
  7. Keki fırından çıkarıp, kalıpta en az 10 dakika soğumaya vazgeçin, ardından dikkatlice kalıptan çıkarıp sunum tabağına aktarın. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun :.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın