Kek kalıbının heryerini yağlayın ve un serpiştirin. Fırını evvelden 180 dereceye Alt-üst ısıtın.
Fındıkları yağ ilave etmeden, kesintisiz karıştırarak, kokusu çıkana ve rengi hafif değişene kadar bir tavada kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Yumurtaları ayırın. Tereyağını 200 gram şeker, vanilya şekeri ve 1 tutam tuzla iyice karıştırın. Yavaş yavaş yumurta sarısı ilave edin.
Unu ve kabartma tozu şeker-tereyağı-karışımının üzerine eleyin. Kavrulmuş fındıklarla hamurun altına süratli bir biçimde karıştırın.
Başka bir kapta yumurta akı, 1 tutam tuz ve kalan şekerle iyice köpük haline gelene kadar çırpın. Yavaş yavaş köpük köpük olan yumurta akıyı hamurunuza ilave edin.
Hamuru kalıba dökün, düzleştirin ve keki evvelden 180°c ısınmış fırının ortasına yerleştirin. Takribî 1 saat pişirin.
Keki fırından çıkarıp, kalıpta en az 10 dakika soğumaya vazgeçin, ardından dikkatlice kalıptan çıkarıp sunum tabağına aktarın. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun :.