Fındıklı kayısılı kopartma kurabiye, öbür kurabiye tarifi arayanlar için en ideal kurabiye tariflerinden biri. Fındıklı kurabiye yapacağınız zaman içine atacağınız bir arz kayısı ayrıca bakış olarak keza de lezzet olarak size leziz bir tepsi kurabiye kazandıracaktır. Biz bu tarifimizde kurabiye içine katı yağ olarak margarin kullandık, ama ben çoğunlukla tere yağ tercih ederim, keza daha nefis olur kurabiye keza daha güzel kokar. Aktardan, marketten alacağınız kuru kayısıları minik ufak keserek kurabiye hamurunun içine atarsanız zaten elle kopararak şekil vereceğiniz için piştikten sonradan hamurun içinde turuncu turuncu görünen kuru kayısılar olağanüstü bir sunum elde etmenizi sağlıyor. Kolay kurabiye tarifleri aralarında bulunan fındıklı kayısılı kopartma kurabiye, kısa sürede yapılan, kısa sürede pişen denenmiş kurabiye tarifleri içinde de yer alıyor. Kayısılı kurabiye yaparken kuru kayısıları çok fazla koymayın ama, pişme sırasında hamur taşıp akmasın. Kurabiye tepsisine sıralarken ellerinizle parça parça kopardığınız kurabiye hamurları birincil başta kötü gibi görünse de merak etmeyin pişince çok güzel bir sunumu oluyor.
1 Su Bardağı Fındık
125 Gram Margarin
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Toz Şeker
Alabildiği Dek Söke Un
Hemen, öncelikle kayısılarımızı minik ufak dilimleyelip doğrayalım. Malzemeleri karıştıracağımız kabın içine evvelden parçalandığımız fındığı, yoğurdu, zeytinyağını, margarini, yumurtayı, vanilyayı, şekeri ve kabartma tozunu ilave edelim. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım. Gereği kadar un katalım ve en ince ayrıntısına kadar yoğuralım. Evvelden yağladığımız fırın tepsisine koparta koparta sıralayalım. Yine önceden ısıttığımız 175 santigrat derecelik fırında 15 ila 20 dakika kadar pişirelim.