Malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
Hamuru için lüzumlu malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm ’lik kalıplarla tekerrür daireler yapıp, ortalarını da daha ufak bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya vazgeçin. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.