Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı

Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi irmik
  • 1 su kadehi ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 125 gr margarin
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi yoğurt
  • 1 koli vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için

  • 3 su kadehi toz şeker
  • 3.5 su kadehi su
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Fındık

Fındıklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Hamuru için lüzumlu malzemeleri derin bir kapta karıştırıp iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp mutfak tezgahında açın. Hamurdan 8 cm çapında yuvarlak kalıplarla daireler çıkarıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 6 cm ’lik kalıplarla tekerrür daireler yapıp, ortalarını da daha ufak bir kalıpla ya da şişe kapağı ile çıkararak çemberler oluşturun. Çemberleri dairelerin üzerine yerleştirip, içlerine fındık paylaştırın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edip ocağı kapatın. Soğumaya vazgeçin. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın