Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su kadehi un
  • 1 su kadehi irmik
  • 1 çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 çay kadehi yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı besin boyası

İç malzeme için

  • 100 gr fındık

Şerbeti için

  • 4 su kadehi su
  • 4 su kadehi toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Fındıklı Gül Tatlısı Nasıl Yapılır?

Görüntüsü ve tadıyla şık bir sunum. Karıştırma kabına yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı ve yoğurdu aktarıp karıştırın. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve besin boyasını ilave edin. Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir kadeh desteği ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek biçimde yan yana yerleştirin. Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin. 3 yuvarlak parçadan 2 gül biçimi elde edin. Ortalarına birer fındık yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya vazgeçin. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.

Sade gül tatlısı tarifine buradan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın