Derin bir kasede yumurta aklarını ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın.
Eritilmiş tereyağı, un, kakao ve kremayı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar spatula ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımdan 1 çorba kaşığı kaşığı alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine takribî 10 cm çapında olacak biçimde ince bir katman halinde yayın.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında kurabiyelerin kenarları kızarana kadar 7-8 dakika pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz karşılıklı iki kenarı üst üste getirerek yapıştırın pişen kurabiyeler çok ince olup ivedi kuruyacağından tepside en fazla üçerli gruplar halinde pişirerek hazırlayın.
Hazırladığınız karışım bitene kadar aynı operasyonu yineleyin. Krema için, sütü geniş bir tencereye aktarın.
Şekerin yarısı ve çubuk vanilyayı ilave ederek karıştırın. Yumurta sarısı, nişasta ve kocaman çekilmiş fındığı ilave edin.
Şekerin kalan yarısını da ilave ederek çırpmaya devam edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Fındık pralin için, şekeri kalın tabanlı minik bir sos tenceresine alın.
Şeker karamelize olunca içine fındık ununu ilave edin ve süratlice karıştırın.
Sıcak karışıma dikkatlice dört yemek kaşığı süt kremasını ilave edin ve tekerrür süratlice karıştırın.
Hazırladığınız pralini dolgu kremasına ilave edin ve karıştırarak soğuması için dinlendirin.
Oda sıcaklığına gelince üzerini streç film ile örterek buzdolabında 2 saat kadar bekletip iyice soğutun.
Süt kremasını dolgu kremasına ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 2-3 dakika çırpın.
Tüm kurabiyeleri aynı biçimde hazırlayın. Dolgulu kurabiyenin kenarlarına ince bir fırça dayanağıyla sürülebilir çikolata sürerek kocaman çekilmiş fındığa daldırıp servis yapın. Afiyet olsun.