Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fındıklı Cannoli

Fındıklı Cannoli

Fındıklı Cannoli Tarifi İçin malzemeler

Cannoli için

  • 3 yumurta akı
  • Yarım su kadehi pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 yemek kaşığı şekersiz toz kakao
  • 2 yemek kaşığı krema

Dolgu kreması için

  • 250 g süt
  • 45 g toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çubuk vanilya
  • 30 g nişasta
  • Yarım su kadehi kocaman çekilmiş fındık

Fındık pralin için

  • 50 toz şeker
  • 50 g fındık unu
  • 4 yemek kaşığı krema

Pastacı kremasını açmak için

  • 2 yemek kaşığı krema

Süslemek için

  • Sürülebilir çikolata
  • Kocaman çekilmiş fındık

Fındıklı Cannoli Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kasede yumurta aklarını ve pudra şekerini krema haline gelene kadar çırpın.
  • Eritilmiş tereyağı, un, kakao ve kremayı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar spatula ile karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımdan 1 çorba kaşığı kaşığı alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine takribî 10 cm çapında olacak biçimde ince bir katman halinde yayın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında kurabiyelerin kenarları kızarana kadar 7-8 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz karşılıklı iki kenarı üst üste getirerek yapıştırın pişen kurabiyeler çok ince olup ivedi kuruyacağından tepside en fazla üçerli gruplar halinde pişirerek hazırlayın.
  • Hazırladığınız karışım bitene kadar aynı operasyonu yineleyin. Krema için, sütü geniş bir tencereye aktarın.
  • Şekerin yarısı ve çubuk vanilyayı ilave ederek karıştırın. Yumurta sarısı, nişasta ve kocaman çekilmiş fındığı ilave edin.
  • Şekerin kalan yarısını da ilave ederek çırpmaya devam edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin. Fındık pralin için, şekeri kalın tabanlı minik bir sos tenceresine alın.
  • Şeker karamelize olunca içine fındık ununu ilave edin ve süratlice karıştırın.
  • Sıcak karışıma dikkatlice dört yemek kaşığı süt kremasını ilave edin ve tekerrür süratlice karıştırın.
  • Hazırladığınız pralini dolgu kremasına ilave edin ve karıştırarak soğuması için dinlendirin.
  • Oda sıcaklığına gelince üzerini streç film ile örterek buzdolabında 2 saat kadar bekletip iyice soğutun.
  • Süt kremasını dolgu kremasına ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 2-3 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı tırtıklı duy taktığınız krema torbasına alın ve hazırladığınız rulo kurabiyelerin içini doldurun.
  • Tüm kurabiyeleri aynı biçimde hazırlayın. Dolgulu kurabiyenin kenarlarına ince bir fırça dayanağıyla sürülebilir çikolata sürerek kocaman çekilmiş fındığa daldırıp servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın