Fındıklı baklava tarifi mi arıyorsunuz? Türkiye’nin Pratik ve en güzel yemek tarifleri sitesi E-Tarifler‘de ulabilirsiniz. Yöresel bir lezzet olan fındıklı baklavayı bir de sitemizden deneyiniz. Özellikle baklava yufkasını açmakta zorlanan takipçilerimizi düşünerek bu sunumu yapıyoruz. Hazırlanmış baklavalık yufkadan hazırlanan şerbetli tatlımızı mutfakla yeni tanışan, çiçeği burnunda evli takipçilerimiz hiç zorlanmadan yapacaklarını düşünüyoruz.
Fındıklı Baklava Tarifini hazırladınız, akşama ne yapsam diye düşünüyorsanız her katagoriden binlerce tarifle karşınızdayız. Asıl mönü için, et tarifleri katagorisinden yüzlerce köfte tariflerine göz atmanızı tavsiye ederiz. Hamur işi katagorimizden makarna tariflerinden takviye alabilirsiniz. Yüzlerce salata tarifleri arasından şöyle hafif mevsimine göre bir salata mutlaka bulabilirsiniz. Tatlı tarifleri katagorimizden sütlü tatlı tariflerine göz atmanızı öneririz. Afiyetle, basit gelsin…
10 tane hazırlanmış baklavalık yufka
200 gram tere yağ
1 dere bardağı akışkan yağ
İç harcı için
Yarım kilogram fındık
Şerbeti İçin Araç Gereç
1 kilogram su
7 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
İlk önce şerbeti hazırlayın ve soğuması için kenara alın. Baklava şerbeti gerçekleştirmek için, su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca limonu içine sıkıp 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Baklava tepsinize, baklavalık yufkalardan bir tanesini tabanına serin. Kenardan gelişen, taşan yufkaları bıçakla kesin. Kalan 9 parça hazırlanmış baklava yufkasını 3 er 3 er ayırın. İlk 3 yufkayı elinizle 4 parçaya yırtın. Baklava tepsisindeki tüm yufkanın üzerine değişken yağ ve tere yağ dökün ve fırça ile heryerine yedirin. 4 e böldüğünüz birincil 3 yufkayı yağladığınız tüm yufkanın üzerine gelişi hoş yerleştirin. Fındıkların yarısını ayırın ve bu yufkaların üzerine serpin. Kalan altı hazırlanmış bakla yufkasının 3 tanesini alın ve içlerinden yalnızca bir tanesini tamamiyle fındıkların üstüne serin. Kenarlardan büyüyen yufkaları belli. Üzerine yine akışkan yağ ve tere yağ sürün. Gerisinde kalan iki yufkayı yeniden 4 e bölüp gelişi güzel yağlanmış tüm yufkanın üstüne yerleştirin. az önce yarısını ayırdığınız fındıkları da serpin. En sona kalan 3 hazırlanmış baklava yufkasının sadece 2 tanesini 4 e bölün ve gelişi hoş fındıkların üzerine kapatın. Kalan son hazırlanmış baklava yufkası ile baklavanızın son yaprağını kapatın. Elinizle hafifçe tepsinin üstünde bastırarak baklavalarla fındıkları bu nedenle bütünleştirin. Gerisinde istediğiniz baklava keşiş şekline tarafından dilimleyin. Kalan tereyağını ve akıcı yağın hepsini baklava dilimlerinin üstüne gezdirerek dökün. 5 dakika evvelden ısıttığınız 180 derecelik fırına fındıklı baklavanızı sürün. Baklavanızın üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Fındıklı baklavanızı fırından çıkardıktan daha sonra ilk sıcaklığını atmasını bekleyin ve birincil ilk önce yapıp soğuttuğunuz şerbeti baklavaların üstüne dökün. Hazırlanmış baklava yufkasından üretilmiş olan fındıklı baklava şerbetini çekince servis edin. Sağlık Durumu olsun