Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.
Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin.
Hırpalanmış fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar operasyonu tekrarlayın.
Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi biçiminde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra tutkuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, kuru baklava tarifini de sınayabilirsiniz.