Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,12
  • EURO
    %0,79
  • ALTIN
    %-2,88
  • BIST
    %1,15
Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava

Fındıklı Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 45 adet baklava yufkası
  • 300 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su kadehi hırpalanmış fındık
  • Şerbet için
  • 5 su kadehi toz şeker
  • 6 su kadehi su
  • 1 yemek kaşığı limonun suyu

Fındıklı Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su, tozşeker ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp 3 yufkayı üst üste yerleştirin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün ve her 3 yaprakta bir tereyağı sürerek 15 adet yufkayı tepsiye yerleştirin.
  • Hırpalanmış fındığın yarısını serpiştirip yufkalar bitene kadar operasyonu tekrarlayın.
  • Kalan tereyağını ısıtıp baklavanın en üstüne dökün. Bıçakla baklava dilimi biçiminde kesin. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika dinlendirip şerbeti üzerine dökün. 1 saat dinlendirdikten sonra tutkuya göre üzerine fındık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuru baklava tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın