Malzemeler
Şerbeti İçin
Yapılışı
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.
Kaynayan şerbeti 15 dakika daha kaynatıp ılımaya bırakalım.
Bir kaba yumurtayı, sıvı yağı, tereyağını, şekeri ve limon kabuğu rendesini koyup iyice karıştıralım.
Üzerine irmiği, hindistan cevizini, fındık içini ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparıp resimdeki gibi badem şekli verelim.
Daha sonra üzerlerine resimdeki gibi bıçakla çizik atalım.
Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Ilık fındıklı bademlerin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim.
Şerbeti çekip yumuşayan tatlıların arasına iri fındık parçaları yerleştirelim.
Şerbetini çekene kadar dinlendirdikten sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.