340 gram un 2 su kadehi + 1 su kadehinden 2 parmak noksan
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
200 gram tereyağ
200 gram şeker 1 su kadehi
200 gram badem Çekilmiş 2 su kadehi
240 gram fındık Çekilmiş 2 buçuk su kadehi
5 yemek kaşığı su
300 gr bitter çikolata
Fındık Üçgenleri Nussecken Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle alt tabanı için tereyağ şeker ve vanilya şekerini mikser ile çırpalım yada elimiz ile yoğuralım 2 adet yumurtayı ilave edip tekerrür çırpalım.
En son kabartma tozu ve unu ilave edip tekerrür çırpalım ve un döktüğümüz tezgaha hamuru alıp yoğuralım. Hamurumuzu bir tabağa alıp yarım saat dolapta dinlendirelim.
Yarım saat sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamurumuzu alalım ve açalım merdane dayanağı ile tepsi ebadında açalım.
Üzerine kayısı reçelini sürelim ve çatal ile daldıralım.
Fındıklı harcımız için tencereye tereyağ şeker ve suyu alıp eritelim ama kaynatmayalım tamamen eriyince çekilmiş bademi döküp karıştıralım.
Ocağın altını kapatalım ve dağılınmış fındığıda döküp spatula ile karıştıralım.
Hazırladığımız harcı tepsiye döküp her yerine gelecek biçimde kaşık ile dağıtalım.
160 derece fırında takribî 35 dakika fırınlayalım.
Fırından çıkarıp hemen keselim evvel ortadan kesiyoruz daha sonra sağ ve soldan kesiyoruz tepsiyi çevirip tekerrür ortadan ve yeniden sağ ve soldan kesiyoruz kareleri üçgen biçiminde kesiyoruz ve soğumaya vazgeçiyoruz.
Soğuyunca çikolatayı benmari usulü eritiyoruz ve geniş bir tabağa alıyoruz içine 1 yemek kaşığı akışkan yağ alıyoruz daha sıvı olması için.
Kurabiyelerimizi bandırıp fırça ile aşırılığı alıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Çoğala kalan çikolatayı kaşık ile kurabiyelerin üzerine dökelim ve dolapta soğutalım. Afiyet olsun.