Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,71
  • BIST
    %1,14
Fındık Dolması

Fındık Dolması

Fındık Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet karalahana
  • 2 su kadehi fındık
  • 1 çay kadehi pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Pişirmek için 

  • Et suyu

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı, toz kırmızı biber

Fındık Dolması Nasıl Yapılır?

  • Karalahanaları yumuşamaları için bir tencerede hafifçe haşlayın. Haşlanan karalahanaların ortasındaki damar kısımlarını keserek çıkartmak yerine sarabilecek gibi olsun diye azıcık ezin.
  • Bir tava alıp, robottan geçirdiğiniz fındıkları kavurmaya başlayın. Tereyağı, pirinç, tuz, kuş üzümü, zerdeçal ve karabiberi ilave edin. Beraber kavurun ve bir tabağa aktarın.
  • Boşalan tavanıza az ölçüde su koyun, ince ince doğradığınız soğanı suda öldürün, saydamlaşıncaya kadar pişirin.
  • Üzerine az et suyu ve tabaktaki fındıklı malzemeleri ilave edip birlikte kavurun. 
  • Pişen malzemelerinizle karalahanaları sarıp, tencerenize yerleştirin. Üzerine su ve et suyu ilave edip, pişmeye vazgeçin.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızarttığınız pul biber ile servis edin. 
  • Fındık dolmasını natürel meyvelerle hazırlanan konut üretimi hoşaf ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fındık Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan evvel karalahanaları tuz ile ovun ve bol suda durulayın.
  • Lahananın sararken kırılmaması için, yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşladığınız lahanayı soğuk suya daldırın ve bir zaman bekletin. Böylece daha basit bir biçimde sarabilirsiniz.
  • Karalahananın damarlı kısımlarını ezmek için, kadehlerin altını kullanabilirsiniz.
  • Lahanaları sararken harcı fazla doldurmayın. Aksi takdirde pirinçler şiştiğinde lahana yaprakları patlayacaktır
  • Mevsim uygun ise karalahana yerine çok fazla kullanmadığımız yiyecek kaynaklarından ebegümeci yaprağı da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Fındık Dolması Kaç Kaloridir?

  • Fındık dolmasının bir porsiyonu, takribî 130 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.

Faydaları saymakla bitmeyen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, orijini Osmanlı mutfağına direnen kıymalı kabak dolması veya zeytinyağlı biber dolması tarifine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın