Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %-0,19
  • BIST
    %-1,10
Fındık Çilek Düşü

Fındık Çilek Düşü

Fındık Çilek Düşü Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 125 gram pudra şekeri
  • 125 gram elenmiş un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2.5 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 kutu vanilya
  • 100 ml krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • Çilek
  • Fındık

Fındık Çilek Düşü Tarifi Yapılışı

  1. Pandispanya için;yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.
  3. Spatula ile alttan üstte doğru havalandırarak söndürmeden karıştıralım.
  4. Orta boy kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıtla kaplayıp hamuru kalıbın içine dökelim.
  5. Fırının alt rafına ısıya dayanıklı içi su dolu bir kap koyun kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
  7. Pastacı kreması için ;tereyağ ve krema dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye alalım.
  8. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  9. Ocaktan almaya birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ilave edelim iyice karıştırıp pürüssüz bir kıvam elde edince ocaktan alalım.
  10. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutalım.
  11. Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına evvel pasta kremasını yayalım hemen üzerine çilek ve fındık parçalarını serpelim.
  12. Üzerine ikinci kat pandispanya katını yerleştirelim kremayı yayalım üzerine çilek ve fındık parçalarıyla süsleyelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın