2 adet yumurta sarısı (Beyazını hindistan cevizini yapımında kullanacağız)
1 çay bardağı şeker
1 akarsu bardağı süt
1 akarsu bardağı akıcı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
2 yumurtanın beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
Fincanda Poryonluk Süpriz Kek Tarifi Yapılışı
İlk olarak hindistan cevizi yumurta beyazı ve pudra şekerini bir kapta yoğuralım ufak toplar haline getirelim (6 adet çıkıyor)top şekli vermekte zorlanabilirsiniz sabırla ağır ağır yapın.
Kekimiz için öbür bir kapta şeker ve yumurta sarısı çırpılır.
Sonra öteki malzemeleri ekleyip çırpalım.
Fincanların içini fırça ile yağlayalım ve fazla az un serpelim bu şekilde yapışmasını önlemiş oluruz.
Kek hamurundan azıcık fincan içine koyalım doldurmayın yarıdan azıcık daha eksik olsun koyduğunu jek hamuru.
İçine bir tane hindistan cevizi topu yerleştirin ve tekrar hamurdan azıcık daha koyun tam doldurmayın fincanı.
Çok doldurursanız kek pişme esnasında kabaracaktır ve haricen taşabilir fincanlar yarıya dek batmış olması yeterli.
Tencereye hazırladığınız fincanları yerleştirin.
Tencerenin yarısına dek sıcak su doldurun.
Tencere kapağını içerden dışarı doğru bez ile sarın (bunu yapma amacımız buhar kekimizin üzerine damlayarak ıslatmaması için).
Ocağa tencereyi alalım ve kaynayınca düşük ayarda 20 dakika kekleri pişirelim (kısık akort❗️).❗️bu zaman sonunda ocağı kapatalım ve 25 dakika katiyen kapağını açmadan bekletelim.
İçinde süpriz hindistan cevizi dolgusuyla buharda pişmiş yumuşacık keklerimiz servise hazır.Afiyet olsun ❣️