Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı

Fincan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 çorba kaşığı un 200 gr
  • Yarım yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Şerbet için

  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için

  • sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 2 mm kalınlığında açıp kahve fincanı ile yuvarlaklar elde edin.
  • Şerbet için, şeker ve suyu sos tenceresinde kaynatın.Limon suyunu ilave edip ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
  • Hamurları asabi yağda kızartın.Şerbeti üzerlerine dolaştırarak dökün.Pudra şeker serpiştirip servis yapın

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın