Merhaba sevgili E-Tarifler.Com ziyaretçileri, bugün sizlere hayal eforunuzun hududunu zorlayacak Fincan pastası Tarifi vereceğiz. Bu küçük pastaları çok seveceksiniz, üretimi bir o kadar da basit. Tek yapmanız gereken hoşlanarak yapmanız, siz sınadınız mı? Öğrenmem ama ben hoşlanarak yaptığım yemeklerde daha zaferli olduğumu gözlemledim, reelinde bu kuram her yaptığımız iş için gecerli.
Gelelim Fincan pastası Tarifi için bir kaç tane puf noktası vereceğim sizlere, kek harcını koyduğumuz fincanları asla sıvıyağla yağlamayın, margarinle yapmanız ve uzerine azıcık un serpmeniz. Aksi takdirde kek harcı kabarıp taşıyor. Bir de derin bir tencere kullanamanız gerekiyor. Tencerenin ağzına havlu ile kapatıp kapağını öyle kapatalım. Basit gelsin…
2 tane yumurta
Yarım su kadehi şeker
yarım su kadehi un
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
1.5 su kadehi süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Çikolata sosu için
Yarım su kadehi su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Bol hindistan cevizi
Karıştırma kabında, şeker ve yumurtayı kadar çırpalım mikserle sonra sırası ile kabartma tozunu,vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ve unu ilave edelim karıştıralım. Çay fincanlarının içine evvel tereyağı sürelim, sonra un serpelim. Hazırladığımız hamuru altı fincana hisse edelim.
Çaydanlığa su koyalım, kaynatalım.
Büyük bir tencereye fincanları yerleştirelim, ocağın altını yakalım fincanların yarısına gelmeyecek vaziyette su dolduralım kaynamış vaziyette tencerenin ağzını mutfak havlusu ile kapatalım üzerine kapağı kapatalım. Su kaynamaya başlayınca tencereyi ocağın en ufak kısmına alalım kısık ateşte on beş dakika pişirelim.
Biz bu arada ara kremasını hazırlayalım, bunun için bir tencereye tüm malzemeyi alalım karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Çikolata sosu, tereyağ dışında tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim, indirdikten sonra tereyağ ilave edelim eriyene kadar karıştıralım.
Vakit sonunda ocağın altını kapatalım, beş dakika dinlendirelim fincanları tencereden alalım ters çevirip keklerimizi cıkaralım.
Kekleri 2 denk parçaya parçalayalım, sütle nemlendirelim 1 çorba kaşığı kekin bir parçasını servis tabağına alalım üzerine ara sos dökelim öteki yarım parça ile kapatalım. Pastamızın üzerine çikolata sosu dolaştıralım, bol hindistan cevizi serpelim.
Küçük pastalarımız servise hazır.
Afiyet olsun….