Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %0,92
Fincan pastası Tarifi

Fincan pastası Tarifi

Merhaba sevgili E-Tarifler.Com ziyaretçileri, bugün sizlere hayal eforunuzun hududunu zorlayacak Fincan pastası Tarifi  vereceğiz. Bu küçük pastaları çok seveceksiniz, üretimi bir o kadar da basit. Tek yapmanız gereken hoşlanarak yapmanız, siz sınadınız mı? Öğrenmem ama ben hoşlanarak yaptığım yemeklerde daha zaferli olduğumu gözlemledim, reelinde bu kuram her yaptığımız iş için gecerli.

Gelelim Fincan pastası Tarifi  için bir kaç tane puf noktası vereceğim sizlere, kek harcını koyduğumuz fincanları asla sıvıyağla yağlamayın, margarinle yapmanız ve uzerine azıcık un serpmeniz. Aksi takdirde kek harcı kabarıp taşıyor. Bir de derin bir tencere kullanamanız gerekiyor. Tencerenin ağzına havlu ile kapatıp kapağını öyle kapatalım. Basit gelsin…

Fincan pastası Tarifi için malzemeler

2 tane yumurta
Yarım su kadehi şeker
yarım su  kadehi un
1  tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Ara kreması için

1.5 su kadehi süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
3 çorba  kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon kabuğu  rendesi

Çikolata sosu için

Yarım su  kadehi su
1  tatlı kaşığı nişasta
1 yemek  kaşığı kakao
1 çorba  kaşığı şeker
1 çay kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Bol hindistan cevizi

Fincan pastası Tarifi

Karıştırma kabında, şeker ve yumurtayı kadar çırpalım mikserle  sonra sırası ile kabartma tozunu,vanilyayı, portakal kabuğu rendesini ve unu ilave edelim karıştıralım. Çay fincanlarının içine evvel tereyağı sürelim, sonra un serpelim. Hazırladığımız hamuru altı fincana hisse edelim.

Çaydanlığa su koyalım, kaynatalım.

Büyük bir tencereye fincanları yerleştirelim, ocağın altını yakalım fincanların yarısına gelmeyecek vaziyette su dolduralım kaynamış vaziyette  tencerenin ağzını mutfak havlusu ile kapatalım üzerine kapağı kapatalım. Su kaynamaya başlayınca tencereyi ocağın en ufak kısmına alalım kısık ateşte on beş dakika pişirelim.

Biz bu arada ara kremasını hazırlayalım, bunun için bir tencereye tüm malzemeyi alalım karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Çikolata sosu, tereyağ dışında tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim, indirdikten sonra tereyağ ilave edelim eriyene kadar karıştıralım.

Vakit sonunda ocağın altını kapatalım, beş dakika dinlendirelim fincanları tencereden alalım ters çevirip keklerimizi cıkaralım.

Kekleri 2 denk parçaya parçalayalım, sütle nemlendirelim 1 çorba kaşığı  kekin bir parçasını servis tabağına alalım üzerine ara sos dökelim öteki yarım parça ile kapatalım. Pastamızın üzerine çikolata sosu dolaştıralım, bol hindistan cevizi serpelim.

Küçük pastalarımız  servise hazır.

Afiyet olsun….

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın