Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %-0,25
Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kavun
  • 4 tatlı kaşığı bal
  • Yarım su kadehi limon suyu
  • Yarım su kadehi şeker şurubu
  • 100 gr kiraz
  • 15 gr yaprak jelatin
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 50 gr fesleğen
  • 5~6 siyah zeytin
  • 3/4 su kadehi gr toz şeker
  • 20 gr taze nane

Fesleğen Şerbetli Ballı Kavun Çorbası Nasıl Yapılır?

Damak çatlatan tatlılarla yaza serinlik katın. Kavun, bal ve limon suyunu blender ile köpük haline gelinceye kadar karıştırın.

Çekirdeği alınmış kirazları şeker şurubunda nemlendirin ve eritilmiş jelatin ile karıştırıp dondurun. Küp kesin ve servis tabağına yerleştirdiğiniz kavun karışımına ilave edin.

Fesleğen ve şeker şurubunu blender ile püre haline getirin. Zeytinyağı ile karıştırıp buzlukta dondurun. Dondurma kaşığı ile servis tabağındaki tatlı üzerine yerleştirin.

Çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş zeytinleri toz şeker ile karıştırın. Üzerine serpiştirip nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın