Ispanağı arınıp yıkayın. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine 2 su kadehi sıcak su ilave edin. Üzerini örtüp bulgurlar suyunu tamamen sürükleyene kadar bekletin.
Un, yumurta, 1 ’er tutam tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun. Gerekirse 1-2 kaşık daha su ilave edebilirsiniz.
Hamurdan fındık kocamanlığında parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Soğanları ceddip küp biçiminde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve kıymayı ilave edin ve soteleyin. 1 kaşık su ile sulandırılmış salça ve ıspanağı tencereye ilave edip karıştırarak pişirin.
Kalan sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin ve köfteleri ilave edin.
Tuz, kimyon ve karabiberle tatlandırın. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, videolu anlatımıyla adım adım fellah köfte tarifini sınayabilirsiniz.