Pandispanya hamuru için
Elmalı püre için
Süslemek için
Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.
Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.
Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir katman olacak biçimde dökün. Evvelden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya vazgeçin.
Sos için, elmaların kabuklarını ceddip rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle beraber karamelize edin. Su ve limon suyunu ilave edip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınmaya vazgeçin.
Pandispanya hamurunu düz bir tabana alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo biçiminde itinayla sarın. İsteğe göre kaymak, vişne taneleri ve antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.