Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Fatih Sarması

Fatih Sarması

Fatih Sarması Tarifi İçin malzemeler

Pandispanya hamuru için

  • 6 yumurta
  • 2 su kadehi un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Elmalı püre için

  • 3 elma
  • 4 su kadehi tozşeker
  • 4 su kadehi su
  • 1 limonun suyu

Süslemek için

  • Kaymak
  • 1 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
  • 5 vişne

Fatih Sarması Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp ayrı kaselerde çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkıp ayırın.

Hamur yoğurma kabına un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tozşeker, yumurta sarıları ve aklarını azar azar ilave ederek yoğurun.

Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir katman olacak biçimde dökün. Evvelden ısıtılmış fırında pandispanya kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya vazgeçin.

Sos için, elmaların kabuklarını ceddip rendeleyin. Bir tavaya alıp şekerle beraber karamelize edin. Su ve limon suyunu ilave edip karamelize etmeye devam edin. Suyunu çekince ocaktan alın. Ilınmaya vazgeçin.

Pandispanya hamurunu düz bir tabana alın. Üzerine elmalı şerbeti sürün. Rulo biçiminde itinayla sarın. İsteğe göre kaymak, vişne taneleri ve antepfıstığı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın