1 su kadehi kuru fasulye
*Fasulyeyi bir gece evvelinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.
*Kırmızı soğanı atayıp piyaz biçiminde doğrayın. Acı suyunu gidermek için bir çay kaşığı tuz ile ovun.
*Sarı domatesleri dörde parçalan. Çin marulunu yıkayıp kocamanlı parçalara ayırıp derin bir kaseye alın. Piyaz doğranmış sumaklı soğan, domatesler ve kıyılmış domatesleri ilave edip harmanlayın. Sos için zeytinyağı ile sirkeyi karıştırın. Tuzla tatlandırın. Sosu salatayı servise sunmadan hemen evvel ilave edip karıştırın. Servis yapın.