Öncelikle 40 gram margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.
Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
Ezogelin çorbasını, çökertme kebabı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Ezogelin Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
Karıştırma operasyonu için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ilave ederek lezzetini arttırabilirsiniz.
Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, takribî 90 kaloridir. Perhiz listelerinde yer verilen çorbayı miktarlı bir biçimde harcayabilirsiniz.