Malzemeler
Hamuru için
Muhallebisi için
Çikolata sos için
Yapılışı
İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım. 1 bardak suyu ve yağımızı ocağa koyalım ve eriyene kadar bekleyelim. sonra tuz, şeker, be unu ilave edip karıştıralım. Zaten hamur haline geldi altını kapatalım şimdi soğuyana kadar bekliyelim. Soğuyunca içine ilk yumurtayı kırıp hamura karıştırarak yedirtelim. Ben burada mikser kullanıyorum. sonra 2. Yumurtayı yedirelim ve en son 3. yumurtamızı yedirtelim. Zaten yapışkan hale döndü hamur. 10 dak dinlendirelim. Sonra yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı ile düzeltmeden tek hamlede aralarında 2-3 cm mesafeler bırakarak toplarımızı dizelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. 2 tepsi kadar top çıkıcak. Toplar iyice soğusun şimdi.
Kremamız için tencereye süt, un, şekeri ekleyip kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince 1-2 dakika daha pişirip ocaktan indiriyoruz. İyice soğuyan kremaya krem şantimizi ekleyip çırpıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
Krema soğuyunca kremşanti torbamıza koyup tek tek toplarımızın bir köşesinde batırıp sıkıyoruz. Bir borcama dizip dolaba kaldırıyoruz.
Şimdi çikolata sos için sütü tencereye koyduk üzerine toz çikolata sosumuzu döktük ve kaynattık çikolata sos kaynayınca altını kapattık ve içine 1 paket çikolatamızı kırıp ekledik be karıştırıp erittik. sos soğuyunca içine eğer kaldı ise hamurun içine sıktığımız kremayı ekleyip karıştıralım ve dolapta soğutalım.
Artık sıra sunumda bir kase yada kup içine 3-4 tane toptan koyup üzerine çikolata sos dökelim. Afiyet olsun.