Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %3,72
Evde Makaron Yapımı

Evde Makaron Yapımı

Malzemeler

  • 80 gr. Yumurta akı (ortalama 2, 5 yumurta)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağı toz şeker 2 parmak eksik (165 gr)
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 140 gram badem unu (7 tepeleme yemek kaşığı)
  • 100 gr. Pudra şekeri

İsteğe bağlı

  • Gıda boyası

Ganajı için

  • 50 ml. Kutu krema (1/4 olarak)
  • 100 gr. Çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı

İlk olarak ganajımızı hazırlıyoruz. Kremayı ocağa alıp, kaynama noktasına getiriyoruz. Kaynamayacak dikkat.

içerisine istediğiniz çeşit çikolatayı bırakıp, mevcut ısıyla karıştırarak eritiyoruz. Tereyağınızdan ilave edip karıştırdıktan sonra; buzdolabında misafir ediyoruz ki; kıvamı gelsin.

Yumurta aklarımızı çırpıcıya alıp, tuz ve krem tartarla 2-3 dakika çırpıyoruz.
Krem tartar daha önceki lokum tariflerimde belirttiğim gibi temelinde üzümün asidinden yapılan, pastacılıkta aktif kullanılan bir kıvam sabitleyicidir.
Süre sonunda şekerimiz ilave edilip, 12-13 dakika kadar yüksek devirde çırpılır. Yumurtaların kıvamı krem şanti gibi olacaktır. Ayrı bir kapda badem unu ve pudra şekeri güzelce bütünlenir. 3-4 seferde kıvamını alan yumurta aklarına nazikçe yedirerek eklenir. Renk vermek isterseniz bu aşamada gıda boyası kalabilirsiniz(2-3 damla)

Oluşan harcımız sıkma poşetine alınarak; yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı su şişesi kapağı boyutunda bırakılır.

Sıkarken; ya tek ve aynı taraftan, yada tam ortadan basarak sıkmak şekil için çok önemli. Benim tercihim; ortadan sıkarak basmak.

Fırın tepsisine dizilen makaronlarımız, içlerindeki hava kabarcıkları çıkması için; 3-4 kez sert bir zemine tepsiyle bir vurulur. 15-20 dakika kadar rüzgar almayan bir ortamda bekletilen makaronlar; önceden ısıtılmış 130 derece fırında fansız 10-15 dakika kontrol edilerek pişirilir. İşlem sonunda fırından çıkartılarak olunması için serin bir zemine alınır. İlk sıcağı geçene dek Hemen ellemeyin, dağılırlar.

Hazırladığımız ganaj sıkma poşetine alınıp, tek taraflı ortadan sıkılır. Tepesi eklenerek hafif bastırılır ve krema yanlara yayılır.

Buzdolabında muhafaza etmeniz; Ganajın erimemesi için önemlidir.
Süper makaronlarımız artık ikrama hazır hale gelmiştir.

Yapamazsın diyen kimseleri dinlemeyin, isterseniz olur unutmayın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın