Malzemeler
Şerbeti için
Yapılışı
2,5 su bardağı suyu bir tencereye koyarak üzerine 2 su bardağı şekeri ekleyin. Eklenen malzemeleri karıştırdıktan sonra kaynatın.
Üzerine limon suyu ilave edilen karışımı bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için:
Tereyağı, sıvı yağı, yumurta ve yoğurdu verilen miktarda bir kaba koyarak iyice karışmasını sağlayın. Bunu bir mikser yardımı ile de yapabilirsiniz.
Listede verilen geri kalan malzemeleri de ekleyerek yoğurma işlemini gerçekleştirin ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
Hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak onlara parmak şekli verin ve üzerine irmik bulayarak tepsiye yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıldıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve ardından üzerine soğuyan şerbeti dökün.
Şerbeti ara ara tatlıların arsında gezdirerek dökün.
İsteğe bağlı tatlının üzerine ceviz ekleyebilir ve ya hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.