Malzemeler
Şerbeti İçin
Kızartmak İçin
Üzeri İçin
Yapılışı
Şerbeti için; tencereye toz şekeri, suyu ve limon suyunu alalım.
Orta ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.
Şeker eridikten sonra 1-2 dakika kaynatalım.
Sonra kısık ateşe alıp 5-6 dakika daha kaynatalım. Şerbeti çok kıvamlı olmayacak şekilde hazırlıyoruz.
Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
Yumurtayı, sütü, yoğurdu ve sıvı yağı bir kapta tel çırpıcı ile çırpalım.
Üzerine öncelikle irmiği ilave edip tel çırpıcı ile karıştıralım.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave edip tel çırpıcı ile karıştıralım.
Hamurun kıvamını kontrol etmek için; krema sıkma torbasına tırtıklı uç takıp ya da benim yaptığım gibi tırtıl kalıp yerleştirin.
İçine bir miktar hamur koyup sıkalım.
Şayet hamur keskin şekilli çıkıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Şekilli çıkmıyorsa hamura bir miktar un bir miktar irmik ilave edebilirsiniz.
Hamuru 15-20 dakika dinlendirip krema sıkma torbasına alalım.
Geniş yayvan bir tavada sıvı yağı ısıtalım.
Isınan yağa hamuru halka şeklinde sıkalım.
Halka tamamlanınca uç kısmını mutfak makasıyla ya da bıçağın sırtı ile ayıralım.
Orta ısıda her iki yüzü kızarana kadar pişirelim.
Kızaran halkaları soğuk şerbetin içine atalım.
Halkaları şerbetin içinde yaklaşık 1-2 dakika bekletip servis tabağına alalım.
Hazırladığımız Halka Tatlılarının üzerine ceviz serpelim. Dinlendirip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.