Malzemeler
Yapılışı
Elma şekeri yapılışı tahmin edildiğinden çok daha pratiktir. Bu sebeple dışarıda nasıl ve hangi ortamlarda yapıldığı bilinmeyen elma şekerlerini satın almak yerine evde bulunan 2-3 malzemeyle sağlıklı şekerler elde edilebilmektedir.
Elmaların iyice yıkanması ve kurulanması en önemli kısmıdır. Islak elmalara şekerin yapışma ihtimali oldukça düşüktür. Elmalar hazırlandıktan sonra en önemli kısım olan şerbet yapılmalıdır.
Şerbet klasik tatlı şerbetinin biraz daha yoğun kıvamlı ve renkli olan halidir. Şeker ve su bir tencereye alınarak uzun süre kaynatılmalıdır. Kaynama derecesine gelen şerbete limon suyu ve gıda boyası eklenmelidir. Çocukları eğlendirmek ve klasik elma şekerinden farklı bir şey yapmak isteyenler kırmızı yerine farklı gıda boyalarını da tercih edebilirler.
Tüm bu malzemeler eklendikten sonra geriye kalan tek şey şerbetin koyulaşmasını beklemektir. Şerbet kaynamaya devam ederken kuruyan elmalara uzun çubuklar takılmalı ve şeker için hazır hale getirilmelidir.
Koyulaşan şerbet biraz soğuduktan sonra elmalar içerisine batırılmalı ve bir tabağa dizilmelidir. İsteğe bağlı olarak hemen o anda pasta süsü serpilebilmektedir. Pasta süsü sonradan eklendiğinde yapışmayacaktır.
Çocukların ve daima çocuk kalanların aklını başından almaya hazırsınız. Afiyet olsun.