Malzemeler
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı su
4-5 damla limon suyu
100 gram, tereyağı
3 çorba kaşığı süt kreması
2,5 çay fincanı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerini Kaplamak için
3 paket 80 gr. lık Bitter çikolata
Yapılışı
Bir tavaya şekeri alalım üzerine 5 çorba kaşığı su, limon suyu alalım ve karıştıralım kaynama durumuna gelince karıştırmayı bırakalım ara sıra sallayarak kaynamaya bırakalım (kısık ateşte) şeker eriyince rengi dönmeden tereyağını ilave edelim sonra süt kremasını ekleyelim ocağın üzerinden tavayı alalım. Karışımın içine hindistan cevizini ekleyelim karıştıralım. Küçük bir tepsiye tepsisine yağlı kağıt serelim, hazırladığımız karışımı yayarak dökelim kalınlığı 2 cm den az olmamalı. Karışımın donması için dolaba alalım (buzlağa koymamıza gerek yok)
1 saat beklettiğimiz cocostarı dilimleyelim. Benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve hemen yağlı kağıt üzerine alalım ve tekrar dolapta donmasını bekleyelim.
Donduktan sonra servis tabağına alıp servis yapabiliriz. Afiyet olsun.