Malzemeler
150 gram margarin
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Üzeri için
Yeterince ceviz ve tarçın
Şerbeti için
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Yapılışı
Derince bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Yumuşamış olan margarini üzerine koyun ve irmik, kabartma tozu, yoğurdu, vanilyayı dökün ve karıştırın. Pudra şekeri ve unu da ekleyip kulak memesi kıvamında olacak şekilde 10 dakika boyunca yoğurun. Mutfak tezgâhının ve hamurun üzerine un serpin ardından kalem kalınlığında açın. Ardından çay bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlaklar kesin. Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısını tepsiye dizin. Kalan daire şeklindeki hamurların içine de gazoz kapağı ile bastırıp ufak bir daire şeklinde daha kalıplar çıkarın. Bu ufak daire hamurlarını da tepsideki büyük daire hamurların üzerine kapatın. Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 175 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pişmek üzere koyun. Kızaran tatlılarınızı fırından çıkarıp şerbeti üzerine boca edin. Şerbetini çektirdikten sonra üzerine ceviz ile tarçın serpin ve servis edin. Afiyet olsun.