Malzemeler
200 gr. kutu kaymak
1 bardak sıvı yağ
4,5-5 bardak un
1 bardak toz Antep fıstığı veya toz badem
1 vanilya
1 kabartma tozu
Şerbeti İçin
3 bardak su
3,5 bardak şeker
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
Şerbeti için tencereye su ve şekeri alıyoruz. Ocağı yakıyoruz ve karıştırarak, kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz. Limon suyunu katıp, beş dakika daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
Karıştırma kabına kaymağımızı alıyoruz. İçine sıvı yağ, toz badem veya Antep fıstığı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, bir güzel karıştırıyoruz.
Üzerine azar azar unumuzu ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı. O yüzden unu kontrollü ekleyerek, koyalım.
Hamur hazır olduktan sonra parçalar koparıyoruz ve yuvarlayıp, yağladığımız borcama diziyoruz.
Fırını 170 derecede ısıtıyoruz ve tatlılarımızı içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerileri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Yaklaşık olarak yarım saatte pişiyor.
Fırından aldıktan sonra üzerilerine soğumuş olan şerbeti döküyoruz. 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzrilerini istediğimiz malzeme ile süsleyerek, servise sunuyoruz. Afiyet olsun.