Yarım çay bardağı damla çikolata ( kalıp da olabilir elinizle ufalayabilirsiniz)
Ev Yapımı Kakaolu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devrinde 6-7 dakika çırpıyoruz kalın ve homojen bir kıvam alacaktır ve rengi açılacaktır.
Daha sonra başka bir derin kap içerisinde 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpıp tras köpüğü kıvamı alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
Krem şantimiz hazır olunca yumurta karışımını ekleyip ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Çikolatasını ekleyip karıştırmaya başlıyoruz ve daha sonra uygun bir kaba boşaltıp buzdolabında 4 – 5 saat bekletiyoruz.
Daha sonra ister sade olarak isterseniz tatlınızın yanında servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.