2 kutu krema(400 ml) (Tek kutuda olur ya da krema yerine kaymak da kullanabilirsiniz. )
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı saf salep (Aktarlarda bulabilirsiniz. )
4 limon suyu ve rendesi 1 çay kaşığı safran renk vermesi için
1 paket bitter çikolata
Ev Yapımı Gerçek Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt ,krema şeker ve salebi tencereye alıp kaynatın. kaynayınca vanilyayı ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzluğa atıp 1 saat dondurun ve çıkartıp mikserle çırpın köpürüp yoğunlaşana kadar tekrar buzluğa atıp 1-2 saat daha buzlukta bekletip dondurun. Tekrar çıkartıp çırpın bu işlemi 3 -4 kare yoğunlaşana kadar aynı bir dondurma işlemine genele kadar yapın katılaşıp sakız gibi olduktan sonra istediniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Ben üçe bölüp birine limon suyu sıkıp, limon rendesi ve safranı ekleyip çırptım.
Çikolatalı içinse çikolatayı eritip ikimci ayırdım dondurmaya ekleyip çırptım son olarak vanilyalı içinse içine biraz damla çikolatası ekleyip üçünü buzluğa atıp donduktan sonra servise hazır şimdiden deniceklere afiyet bal şeker olsun 🤗🙆🏼♀️